Ντάισελμπλουμ: Πολύ μικρή πρόοδος, δεν είναι ορατή μία συμφωνία

Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, όπως αναμενόταν, η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις αναφέρει: “Καμία συμφωνία στο Eurogroup. Ισχυρό μήνυμα προς την Ελλάδα να εμπλακεί με σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει και πάλι ανά πάσα στιγμή”.

No deal at #Eurogroup. Strong signal for #Greece to engage seriously in negotiations. EG stands ready to reconvene at any moment.

— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis) June 18, 2015

Για “πολύ μικρή πρόοδο” μεταξύ Θεσμών και Ελλάδας έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν είναι ορατή μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα ζητήσαμε από την Ελλάδα να μας δώσει προτάσεις ως το τέλος του μήνα με στόχο την επέκταση του προγράμματος, είπε ο Ολλανδός υπουργός, τονίζοντας ότι χρειάζεται αξιόπιστη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως η μπάλα είναι στην περιοχή της Ελλάδας, η οποία καλείται να στείλει νέες προτάσεις τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει μία αξιόπιστη συμφωνία.

Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι απομένει πολύ λίγος χρόνος, δεδομένου ότι υπάρχουν και κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα πρέπει να προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση, ενώ παρατήρησε πως πολύ λίγα από τα μέτρα που έχει προτείνει η Ελλάδα είναι σοβαρά και αξιόπιστα.