Φώφη στον Τσίπρα: Συνεννόηση για έναν νέο πατριωτισμό

Την ανάγκη της συνεννόησης για έναν νέο πατριωτισμό, τόνισε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ως νέα πρόερος του ΠΑΣΟΚ.  Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αποφάσεις για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση της σαρανταπεντάλεπτης συνάτησής της με τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, συνεννόηση, έναν νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης συμβάλλει σ' αυτό» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να τολμήσει γιατί «η καθυστέρηση κοστίζει ακριβά και όλες οι πλευρές έχουν τις ευθύνες τους». 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή που οδηγεί σε συνολική φτωχοποίηση και απομόνωση». Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία που θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις και όχι σε νέα εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης, η κ. Γεννηματά έθεσε εκ νέου στον κ. Τσίπρα το ζήτημα της συγκρότησης της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ από το 2012. «Έστω και τώρα, να διαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική συμφωνία. Πριν να είναι πολύ αργά» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους ως προς αυτό. «Και στο θέμα της Ελλάδας νομίζω ότι κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Υποδεχόμενος τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην κυρία Γεννηματά ό,τι καλύτερο. «Αναλαμβάνεις σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο την κυβέρνηση, αφορά την πορεία της χώρας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.