«Με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες, ή με τη ΝΔ του αύριο το δίλημμα των εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα
«Εδώ με την ένωση του 1864 συντελέστηκε η πρώτη εδαφική επέκταση της πατρίδας μας. Είναι ένας τόπος που ταυτίζεται με την εθνική πρόοδο. Το μήνυμα σας θα είναι ηχηρό. Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων που προηγήθηκε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του για την επόμενη 4ετία, που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι εφικτός στόχος για την επόμενη 4ετία, η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό 25%».
«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά. Φαντάζομαι ότι αυτό το μήνυμα θα το πήρε και ο κ. Τσίπρας που πρόσφατα βρέθηκε στο νησί σας. Δυστυχώς, όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματα του για μια χώρα που τάχα περνά της πιο φτωχικές γιορτές. Ενώ όλος ο κόσμος γύρω χαιρόταν σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά τα χαμόγελα είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 με την πατρίδα μας, όπως είπε, να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.
«Επενδυτική βαθμίδα το 2023 με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση»
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τήρησε όλες τις προεκλογικές δεσμευσεις που είχε δώσει το 2019 επισημαίνοντας ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ η χώρα αντιμετώπισε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις. «Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά», σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.
«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.
«Να υπογράψουμε συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά»
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στο gov.gr και στο μεταναστευτικό θυμίζοντας ότι κάποιοι έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Τώρα, οι ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί, τόνισε. Και όσοι θέλησαν να αμφισβητήσουν την εθνική ισχύ και την ικανότητα της χώρας να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία την δίνουν τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F16, οι κορβέτες και τα τεθωρακισμένα.
«Εδω στο Ιόνιο για πρώτη φορά η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Μετά την Ιταλία και την Αίγυπτο θα καθορίσει τις θαλάσσιες ζώνες της με την Αλβανία και νότια της Κρήτης ερευνούμε συστηματικά τον εθνικό μας πλούτο. Η πατρίδα μας γίνεται πρωταγωνιστής. Η φωνή μας είναι ισχυρή παντού. Από το Κογκρέσο έως τις Βρυξέλλες και όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες, υπογράμμισε.
Είπε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και πρόσθεσε ότι ξέρει πως οι μισθοί είναι χαμηλοί, ότι νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια αλλά και υπάρχουν εστίες αναχρονισμού στο κράτος που αντιστέκονται όπως είδαμε στα Τέμπη. Ξέρω ότι η υγεία πρέπει να αναβαθμιστεί και οι νέοι μας ζητούν περισσότερη φροντίδα, προσοχή και ευκαιρίες. Να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Πρέπει να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά», τόνισε.
Μιλώ για την Ελλάδα του 2030, του 2035 και τα βήματα που έχουμε κάνει μπορούν να γίνουν άλματα αλλά χωρίς πισωγυρίσματα. Κάθε λάθος για να μην γίνεται σφάλμα πρέπει να μετατρέπεται σε θετική εμπειρία και αλλάζοντας την χώρα να αλλάζουμε κι εμείς μαζί της.
«Κράτος είναι οι ένοπλες δυνάμεις, οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, το 112»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι κράτος είναι και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο και οι Λιμενικοί στο Αιγαίο. Είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις σε θάλασσα, γη και αέρα. Το κράτος είναι αυτό το οποίο οργάνωσε υποδειγματική εκστρατεία εμβολιασμού, το 112, η ΕΜΑΚ, οι διασώστες που έφτασαν πρώτοι στην Τουρκία που δοκιμάστηκε από έναν μεγάλο σεισμό. Ο νέος ΕΦΚΑ και το ίδιο κράτος που κάλεσε πάνω από 100.000 Ελληνίδες για να κάνουν δωρεάν προληπτικές μαστογραφίες. Αυτό είναι το κράτος που θέλουμε και θα το έχουμε.
Είπε ακόμα ότι πρέπει να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε ώστε από την μια πλευρά να μην τεθούν σε κίνδυνο οι κατακτήσεις αλλά και να βαδίσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Στην υγεία προσλήφθηκαν 18.000 νέοι υγειονομικοί, δώσαμε αυξήσεις στους μισθούς και μόνο εδώ στις δομές των Ιόνιων έχουμε υποδεχθεί πάνω από 800 υγειονομικούς. Είμαστε όμως ακόμα πίσω. Πρέπει να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία να επεκταθεί ο προσωπικός γιατρός.
Στην Παιδεία έγιναν για πρώτη φορά 25.000 προσλήψεις μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και είπε ότι πάντα θα είναι ανοικτή η κυβέρνηση σε προτάσεις για να προσελκύονται φοιτητές και να παράγονται απόφοιτοι με δεξιότητες που θα μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας. Αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που απαιτεί συνέπεια και συνέχεια. Μίλησε για το Ελληνικό, την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού, στο Μετρό της Αθήνας και την γραμμή 4 αλλά και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να θυμηθούν την λυσσαλέα όπως είπε αντίδραση στον εκσυγχρονισμό των 14 αεροδρομίων της χώρας.
«Σήμερα το ευρωκοινοβούλιο έδωσε ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ»
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην ξανακυλήσουμε σε ένα παρελθόν που αφήσαμε πίσω μας. Μας το θυμίζουν διαρκώς οι αδιόρθωτοι αντίπαλοι μας. Είναι πιστά αντίγραφα του κακού τους εαυτού και υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Κρύβουν ότι αυτά που τάζουν θα μας οδηγήσουν ή σε ένα τσουνάμι νέων φόρων ή σε νέο μνημόνιο. Διασύρουν επίσης την χώρα με ψέματα με την Μικρή Μαρία και υπονομεύουν το αποτρεπτικό φράγμα του Έβρου. Σήμερα το ευρωκοινοβούλιο έδωσε ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαδημούλη. Εξετάσεις δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πεδίο της δημοκρατίας όπου παίρνει μηδέν. Υψώνει το δικό του τρύπιο λάβαρο της δικαιοσύνης με δυο υπουργούς του καταδικασμένους και μας λένε “δικαιοσύνη παντού”. Επιμένουν να ανεμίζουν και την παντιέρα του διχασμού απέχοντας από το συνταγματικό τόξο και κλείνοντας το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Και λένε συνθήματα “η εμείς ή αυτοί”. Τους λέμε εδώ από την Κέρκυρα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στην συμφορά. Είναι καιρός να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να συμμαχεί με τον οποιονδήποτε για να βλάψει τη ΝΔ γιατί βλάπτει την ίδια την δημοκρατία. Παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη κάνουν εκείνοι που δεν θέλουν την εφαρμογή του νόμου.
Τι είπε για την υπόθεση Γεωργούλη
Για την υπόθεση Γεωργούλη είπε: εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να γενικεύσουμε συμπεριφορές. Αλλά να αντιληφθούν ποσό εύκολη είχαν την λάσπη. Πως είναι δυνατόν να διαγράφουν τον κ. Γεωργούση και να κρατούν τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Απέναντι στην μίζερη καταστροφολογία εμείς αντιτάσσουμε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη 4ετια.
Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού: