Ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού ετοιμάζει κινέζικη εταιρεία

Σε λίγο καιρό οι τουρίστες στην Κίνα θα έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν»... την εμπειρία του να είσαι επιβάτης στον Τιτανικό, αλλά και την τραγική κατάληξή του, καθώς μια εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο του μοιραίου υπερωκεάνιου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, επικαλούμενο την ιστοσελίδα People's Daily Online, η εταιρεία σκοπεύει να αναπαράγει και την παραμικρή λεπτομέρεια, από τις λαβές του πλοίου μέχρι τους διακόπτες για τα φώτα.

Το νέο αυτό τουριστικό αξιοθέατο πρόκειται να κατασκευαστεί στην επαρχία Σιτσουά της κεντρικής Κίνας.

Οι επισκέπτες του θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να βιώσουν «από πρώτο χέρι» τη στιγμή που το υπερωκεάνιο συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο, χάρη σε μια προσομοίωση υψηλής τεχνολογίας, με ειδικούς φωτισμούς και ηχητικά εφέ.

Η εταιρεία Qixing Energy Investment Group αποκάλυψε το σχέδιό της, ύψους 144 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2014. Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι ένας περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (5.000) για το «νέο Τιτανικό» πρόκειται να διατεθούν προς πώληση στις 15 Ιουνίου, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα.

Το αντίγραφο του Τιτανικού θα «ρίξει άγκυρα» στον ποταμό Daying Qi και τα επίσημα εγκαίνιά του αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο του 2016.