Ο άντρας που θα ζήσει στο «στοιχειωμένο» φάρο

Θα περάσει δύο μήνες μόνος του, καταμεσής της θάλασσας

Λίγοι θα τολμούσαν να περάσουν έστω και μία βραδιά σε μια ανατριχιαστική τοποθεσία, για την οποία μάλιστα, οι ιστορίες για το «στοιχειωμένο» παρελθόν της... περισσεύουν.

Ένας άντρας όμως αποφάσισε να περάσει όχι μία, αλλά 60 ολόκληρες ημέρες σε έναν απομακρυσμένο φάρο επάνω σε ένα βράχο, καταμεσής της θάλασσας, στα ανοιχτά των ακτών της Βρετάνης στη Γαλλία.

Πολεμώντας τη μοναξιά και την απομόνωση, ο Marc Pointud θα είναι ο πρώτος κάτοικος του μυστηριώδη φάρου τα τελευταία 100 χρόνια περίπου.

Ο «στοιχειωμένος» φάρος Tévennec, συνοδεύεται από πολλές σκοτεινές ιστορίες... τρέλας, που θέλουν πολλούς από τους προηγούμενες ενοίκους του να πέρασαν στο στάδιο της παραφροσύνης, αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Ο γενναίος εξερευνητής ίδρυσε την Εθνική Εταιρεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τους Φάρους, με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον εγκαταλελειμμένο αυτό θησαυρό, που γιορτάζει 140 χρόνια ζωής.

Ο φάρος «άναψε» για πρώτη φορά το 1875 και ο πρώτος του κάτοικος, ο Henri Guezennec, λέγεται ότι τρελάθηκε από τη μοναξιά και την απομόνωση. Από το φάρο έχουν περάσει 23 φύλακες, όμως κανένας δεν έχει τολμήσει να ζήσει εκεί ξανά από το 1910.