Τσαπανίδου για κόμμα Κασιδιάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά κατά του φασισμού

Τσαπανίδου για κόμμα Κασιδιάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά κατά του φασισμού

«Από την αρχή λέγαμε ότι η κυβερνητική πρόταση θα σκοντάψει»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά κατά του φασισμού και ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα είναι ότι δεν διαχώρισε τη θέση του από την Χρυσή Αυγή, τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη θα σκοντάψει.

«Όταν πριν από δύο μήνες προέκυψε το θέμα και του μπλόκου που έπρεπε να στηθεί στους φασίστες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ξεκάθαρα ότι ο στόχος είναι να σταματήσουμε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια και κατεβάσαμε δική μας προσπάθεια, με την τροπολογία Αλιβιζάτου. Ούτε εκεί υπήρξε διάθεση για συνεννόηση και η κυβέρνηση κατέβασε δική της διάταξη, για την οποία προειδοποιήσαμε ότι είναι επικίνδυνη, ότι αφήνει πολλά παραθυράκια».

«Η ΝΔ το έκανε με καθυστέρηση να βάλει τους χρυσαυγίτες στη φυλακή. Αναγκάστηκαν να κινηθούν όταν πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τη δολοφονία Φύσσα. Στη συνέχεια τους αναγκάσαμε να συνενώσουν τις δικογραφίες, αφού υπήρξαν πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά και έτυχε να βεβηλωθούν κάποια νεκροταφεία Εβραίων».

Για τη τροπολογία - μπλόκο σχολίασε: «Φωνάζαμε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο και ότι μπορεί να πέσει σε συνταγματικό τοίχο. Είμαστε όλοι απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Όταν εμείς φωνάζαμε για την τροπολογία ότι δεν ήταν σωστή, δικαιωθήκαμε ή όχι; Γιατί χρειάστηκε να έρθει τρίτη τροπολογία λίγο πριν από τις εκλογές; Ο κ. Γεραπετρίτης τι δουλειά είχε να πίνει καφέδες με τον ανώτατο δικαστή που τυγχάνει να είναι επικεφαλής του τμήματος που θα κρίνει το θέμα; Η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση ήταν ότι πρόκειται για δικονομικά θέματα. Σας ικανοποιεί αυτή η απάντηση; Όταν έχουμε έναν υπουργό της κυβέρνησης να πίνει καφέδες με τον αρμόδιο δικαστικό και να παραιτείται ο επικεφαλής του τμήματος που θα κρίνει την υπόθεση και διερύνεται η σύνθεση, μήπως κάτι ακούσανε που δεν τους άρεσε;».

Και συνέχισε: «Οι συναντήσεις υπουργών με δικαστικούς γίνονται θεσμικά μόνο από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αυτός είναι ο αρμόδιος, πρέπει να ανακοινώσει ότι επίκειται συνάντηση και όχι σε καφενεία».