Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε πιο σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις

Πιθανή θεωρεί μία συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει πιο “σοβαρές” προτάσεις.

“Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε σοβαρές εναλλακτικές, αλλά οι εναλλακτικές των προηγούμενων ημερών δεν κινούνταν σε αρκετά υψηλά στάνταρ”, σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στις επαφές του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι σε αυτές κατέστη σαφές ότι υπάρχει περιθώριο για εναλλακτικά μέτρα, ωστόσο τα μέτρα αυτά θα πρέπει να δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, “γιατί η Ελλάδα πρέπει να γίνει ξανά οικονομικά ανεξάρτητη”.

Ο Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως μόνο ορισμένα ζητήματα παραμένουν ανεπίλυτα στη διαπραγμάτευση, όμως ακόμα κι αν επιτευχθεί συμφωνία θα χρειαστεί χρόνος για τα τεχνικά κλιμάκια πριν το επόμενο Eurogroup. Ο ίδιος δεν απάντησε για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για το μέλλον, όταν οι διαπραγματευτές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στο τι θα γίνει σήμερα.