Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης για θέματα της αρμοδιότητάς του παραχώρησε το μεσημέρι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό. Αναφέρθηκαν στα όσα παρέλαβαν από τους προκατόχους τους και στις δυσκολίες χρηματοδότησης του ελληνικού αθλητισμού από έναν προϋπολογισμό που έχει ψηφίσει η προηγούμενη Βουλή, ενώ επεσήμαναν τα όσα πρόλαβαν να κάνουν επί θητείας τους στο τετράμηνο που ασκούν τα καθήκοντά τους.
Ο κ. Κοντονής μίλησε για την χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών, όπου έγινε μια ανακατανομή των πιστώσεων κι έχει αρχίσει η καταβολή του 40% της ετήσιας επιχορήγησής τους, ενώ διπλασιάστηκε το κονδύλι του προγράμματος «Άσκηση για όλους», στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η κυβέρνηση. Ανασυστάθηκε το Αθλητικό Συμβούλιο, μέσω του οποίου άρχισαν ήδη οι διαχειριστικοί έλεγχοι στις ομοσπονδίες, οι οποίες θα πρέπει να δικαιολογούν και το τελευταίο ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες, οι οποίες προβαίνουν σε σπατάλες, κυρίως με τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπου επιλέγουν ακριβά ξενοδοχεία για τη διαμονή τους, ενώ στις αποστολές συμμετέχουν και πολλοί συνοδοί, οι οποίοι δεν χρειάζονται. «Οι διοικήσεις πρέπει να προσέχουν να μην είναι προκλητικές με σπατάλες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κενά στη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Να ξέρουν ότι τις παρακολουθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ Κοντονής.
Επίσης, υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί με ακρίβεια ο αθλητικός νόμος. «Οι ομάδες είχαν όλο το χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν και, αν δεν είναι έτοιμες, οι αγώνες τους από τη νέα περίοδο είτε δεν θα γίνονται είτε θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορά έκανε επίσης στην αλλαγή διοίκησης της ΕΕΑ, στους ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν στα Αθλητικά Κέντρα Πατρών και Σελίου, όπου διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων και οι φάκελοι κατατέθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, στην ανάγκη μηχανοργάνωσης, προκειμένου να καταγράφεται η αθλητική δραστηριότητα των σωματείων και να υπάρχει ένας πλήρης έλεγχος της δράσης τους και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης του ΕΣΚΑΝ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο περσινός προϋπολογισμός του ΕΣΚΑΝ ήταν 200.000 ευρώ και για φέτος είχε εγκριθεί ποσό μόλις 50.000 ευρώ, Υπήρχε κίνδυνος ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του από τον WADA και για το λόγο αυτό έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας του με την καταβολή χρημάτων και πλέον διαβεβαίωσε ότι στο ΕΣΚΑΝ όλα εξελίσσονται θετικά.
Αναφέρθηκε, επίσης, στο «αγκάθι» με τις εξάμηνες παρατάσεις αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, στο οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί την πλήρη και οριστική επίλυση του θέματος, στις νέες διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων που αναλαμβάνουν σταδιακά καθήκοντα από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού η απόφαση για τον ορισμό τους έχει υπογραφεί από τον ίδιο, αλλά και τον αρμόδιο υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά, στο σχέδιο αξιολόγησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών, και το θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο πλέον διαπιστώθηκε ότι είναι διεθνές και θα τεθεί στο προσεχές Συμβούλιο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπρόσθετα, τόνισε ότι με το νέο νόμο δεν έχουν εναρμονιστεί οι στοιχηματικές εταιρείες, με αποτέλεσμα από ένα τζίρο που εκτιμάται στα 6 δισ. ευρώ το ελληνικό κράτος να χάνει μεγάλα έσοδα. Αντίθετα, η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ είπε ότι είναι πολύ καλή (αποδίδει το 30% εσόδων του στο κράτος) και, όπως είπε, η διοίκησή του έχει καταλάβει ότι απαιτείται μια ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.