IOMTT 2015: Ο Anstey κερδίζει τα Superbike

O Bruce Anstey, της ομάδας Valvoline Racing by Padgetts Motorcycles, καβάλα σε Honda CBR1000RR πήρε τη νίκη με διαφορά ελάχιστα πάνω από τα 10 δευτερόλεπτα, από τον Ian Hutchinson της PBM Kawasaki, σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ χρόνου, με 1 ώρα, 45 λεπτά, 29 δευτερόλεπτα και 902 χιλιοστά.

Ο Hutchy οδήγησε τον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος των τριών πρώτων γύρων, μέχρι που ο Anstey εκμεταλλευόμενος ένα πολύ γρήγορο pitstop πήρε εκείνος τα ηνία, για να ξεκινήσει τον πέμπτο γύρο από την πρώτη θέση.

Ο τρίτος τελικά James Hillier, της ομάδας Quattro Plant Muc-Off Kawasaki, ηγήθηκε και αυτός του αγώνα στον πρώτο γύρο, αλλάζοντας αρκετές φορές θέση με τον Hutchinson.

Καθώς ο Michael Dunlop ανέβαζε ρυθμό, αντίθετα ο Hillier έπεφτε προς τα πίσω, και φαινόταν πως θα τερμάτιζε εκτός βάθρου, όταν ο Ιρλανδός αναβάτης που άλλαξε ομάδα την τελευταία στιγμή, από τη Yamaha στη BMW έπεσε θύμα ενός συμβάντος στον τελευταίο γύρο, όταν συγκρούστηκε με ένα αργότερο αναβάτη, έπεσε και εγκατέλειψε, αφήνοντας ελεύθερο το δρόμο στον Hillier για την 3η θέση.

Λόγω της πτώσης του M. Dunlop οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία, κι έτσι μόλις 6 αναβάτες πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού! Τέταρτος ήταν ο McGuinness, πέμπτος ο William Dunlop, και έκτος ο Michael Rutter.

O Μ. Dunlop έφτασε στις κερκίδες του τερματισμού με ασθενοφόρο, αλλά εκτός του ότι κούτσαινε ελαφρώς, έδειχνε να μην έχει υποστεί κάποιο τραυματισμό. Ο έτερος αναβάτης (Scott Wilson) που εμπλέκεται στο συμβάν υπέφερε από τραυματισμό στον ώμο.

Ο αιωνίως δεύτερος και αιωνίως άτυχος Guy Martin εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα, από μηχανική βλάβη, ενώ ένας ακόμη εκ των κορυφαίων, ο Conor Cummins εγκατέλειψε στον 4ο γύρο.

Πτώση είχε ο Gary Johnson στον τελευταίο γύρο, δίχως να υποστεί κάποιο τραυματισμό.

Πηγή: mototriti.gr