Βραβείο φεμινιστικής δράσης στη… Μις Πίγκι!

Μια μοναδική σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η ροδαλή και πολυαγαπημένη μικρών και μεγάλων Μις Πίγκι, θα τιμηθεί σήμερα για τη συνεισφορά της στην κοινωνία, με το φεμινιστικό βραβείο που θα της απονείμει το Μουσείο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

Η λαμπερή, ανυπόκριτη γουρουνίτσα θα λάβει το βραβείο του Κέντρου Φεμινιστικής Τέχνης Ελίζαμπεθ Α. Σάκλερ, στην τελετή που θα γίνει το βράδυ στο Μουσείο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μια συζήτηση με την αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Γκλόρια Στάινεμ, καθώς και ένα 20λεπτο βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές από την πολυετή καριέρα της Μις Πίγκι.

"Μουά, είμαι ενθουσιασμένη αλλά, ειλικρινά, δεν εκπλήσσομαι που λαμβάνω το Πρώτο Βραβείο του Κέντρου Σάκλερ", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωταγωνίστρια του Μάπετ Σόου. "Είναι πραγματικά θαυμάσιο να με τιμούν και να μοιράζομαι αυτήν την τιμή με άλλους θρύλους, πρότυπα και πρωτοπόρες υπέροχες γυναίκες. Τα σπάμε!", πρόσθεσε.

Ο αγαπημένος της Μις Πίγκι, ο Κέρμιτ ο βάτραχος, θα βρίσκεται και αυτός στο κοινό για να την δει να παραλαμβάνει το βραβείο της.

Το Πρώτο Βραβείο του Κέντρου Σάκλερ τιμά γυναίκες που κυριαρχούν στον τομέα τους. Η Ελίζαμπεθ Α. Σάκλερ, η πρόεδρος του κέντρου, τόνισε ότι η Μις Πίγκι ενσαρκώνει ένα ιδιαίτερο πνεύμα, αποφασιστικότητα και ανυποχώρητο θάρρος και δίδαξε σε πολλές γενιές ένα σημαντικό μάθημα του πώς να υπερπηδά κανείς όποιο εμπόδιο βρεθεί μπροστά του.

Η Μις Πίγκι ήταν η αδιαφιλονίκητη σταρ του "Μάπετ Σόου" που παιζόταν στην τηλεόραση από το 1976 μέχρι το 1981 και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, με πιο πρόσφατη τη Muppets Most Wanted του 2014.