Εξοργισμένος ο Ερντογάν: Αν βρείτε έστω 1 χρυσή λεκάνη, παραιτούμαι

Πέντε ημέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία που θα καθορίσουν το πολιτικό του μέλλον, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον ενός εκ των βασικότερων πολιτικών αντιπάλων του, τον Κιλιτσντάρογλου,  ο οποίος τον κατηγόρησε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος καταγγέλλοντας ότι ακόμα και τα καλύμματα στις τουαλέτες του προεδρικού μεγάρου είναι φτιαγμένα από χρυσό. 

Πυρ και μανία, ο Ερντογάν έθεσε τις δικές του "κόκκινες γραμμές". Εξοργισμένος από τις κατηγορίες σε βάρος του για χλιδή και τρυφηλότητα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους αντιπάλους του, από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να βρουν έστω "και μια χρυσή λεκάνη" στο νέο σπίτι - παλάτι που ανήγειρε. Και αν το κάνουν αυτό, ο ίδιος δεσμεύεται να παραιτηθεί!

«Τον κάλεσα να έρθει να κάνει μία επίσκεψη (...) διερωτώμαι εάν θα μπορέσει να εντοπίσει ένα χρυσό κάλυμμα σε μια τουαλέτα» είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο. «Εάν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ από την προεδρία».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Ρεμπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), και βασικός αντίπαλος του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουνίου, έχει πολλάκις κριτικάρει τον Τούρκο πρόεδρο για τον πολυτελή βίο που διάγει.  

Με αφορμή λοιπόν τις χρυσές τουαλέτες, ο Ερντογάν τον πάει στα Δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα, ζητά να του καταβληθεί ως αποζημίωση το ποσό των 34.000 ευρώ (100.000 τουρκικές λίρες)!