Βρίσκεται εντός του εθνικού πάρκου Chapada Diamantina της Βραζιλίας
Ένα μαγευτικό, φυσικό τοπίο στο εθνικό πάρκο Chapada Diamantina
Μοιάζει σα ζωγραφιά, όμως στην πραγματικότητα είναι μια φυσική πισίνα σε μια σπηλιά, με τόσο καθαρά, κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν σαν καθρέφτης!
Η «αόρατη» πισίνα στο σπήλαιο Poco Azul βρίσκεται εντός του εθνικού πάρκου Chapada Diamantina της Βραζιλίας.
Όσοι επισκέπτονται το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο δυσκολεύονται να καταλάβουν πού τελειώνει το νερό και πού αρχίζουν τα βράχια.
Τα διάφανα, κρυστάλλινα, γαλάζια νερά της φυσικής πισίνας με τους βυθισμένους κορμούς δέντρων και τα κοφτερά βράχια δημιουργούν ένα πραγματικά συναρπαστικό σκηνικό.
Ο φωτογράφος Marcio Duranc απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό αυτό το «θαύμα» της φύσης.
Η 16 μέτρων βάθους υπόγεια σπηλιά ανακαλύφθηκε πρώτη φορά από ένα χρυσοθήρα, ο οποίος αναζητούσε διαμάντια στην περιοχή την εποχή του 1920.
Η «αορατότητα» της πισίνας προκαλείται από το φυσικό φωτισμό που διαπερνά τα ανοίγματα στα τοιχώματα της σπηλιάς, με τις ακτίνες του ήλιου να… «ακτινοβολούν» ένα έντονο μπλε χρώμα, ενώ η θερμοκρασία του νερού παραμένει σταθερή στους 24 βαθμούς Κελσίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δημιουργώντας ένα θέαμα σπάνιας ομορφιάς.
Το απόκοσμο σπήλαιο βρίσκεται στη βάση μιας καταβόθρας κοντά στον ποταμό Paraguaçu στην περιοχή Nova Redenção, στο ανατολικό τμήμα του εθνικού πάρκου Chapada Diamantina.
Τη δεκαετία του 1990 το εξερεύνησε ο δύτης σπηλαίων και κινηματογραφιστής Tulio Shargel, ο οποίος εντόπισε στα ιζήματα στον πάτο της φυσικής πισίνας ένα μεγάλο οστό. Αργότερα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το οστό αυτό ανήκε στο σκελετό ενός γιγαντιαίου βραδύποδα, βάρους 5 τόνων, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Πλειστόκαινου περιόδου, 11.000 και πλέον χρόνια πριν.
Μια ομάδα 30 ερευνητών επέστρεψε στη συνέχεια στην περιοχή και ανακάλυψε τα υπολείμματα περίπου 40 διαφορετικών ειδών ζώων, τα περισσότερα από τα οποία δεν υπάρχουν πια.
Η σπηλιά με την καταγάλανη φυσική πισίνα αποτελεί πια μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της περιοχής, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.