Επιστήμονες: Να απαγορευτούν οι γόμες, είναι εργαλεία του διαβόλου!

Να απαγορευτούν οι γόμες από τα σχολεία - είναι εργαλεία του διαβόλου! Όχι δεν το λέει αυτό κάποια γραφική περσόνα (σίγουρα έχετε κάποια κυρία στο μυαλό σας οι περισσότεροι) αλλά ένας καθηγητής των γνωσιακών επιστημών, ο Guy Claxton, του Kings College London. Ο Claxton χαρακτήρισε "διαβολοπραγμα" την απλή γόμα.

Να σημειωθεί ότι σε πολλά σχολεία της Βρετανίας έχει ήδη απαγορευτεί το διορθωτικό υγρό (κοινώς το μπλάνκο), κυρίως γιατί πολλοί μαθητές εισέπνεαν επίτηδες τις αναθυμιάσεις του.

Μιλώντας στη Daily Telegraph, ο καθηγητής υποστήριξε ότι η ύπαρξη της γόμας γαλουχεί τους μαθητές με μια "κουλτούρα ότι το λάθος είναι ντροπή. Είναι ένας τρόπος να μάθουν να λένε ψέμματα στον κόσμο. Να λένε 'δεν έκανα λάθος, το πέτυχα με την πρώτη'" .

Και προτείνει πως είναι σωστό να αποδεχόμαστε τα λάθη γιατί είναι κάτι που συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

Υπάρχουν πάντως και οι αντίθετες απόψεις. Ο John Coe, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βρετανίας, δήλωσε στο BBC ότι είναι "δρακόντειο μέτρο η απαγόρευση της γόμας". Υποστηρίζει και αυτός πάντως πως "σε κάποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιείται... όπως στα μαθηματικά" που η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με την εξαγωγή του συμπεράσματος.