Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τους διορισμούς

Δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη για τις 12.30 συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για θέματα που αφορούν το προσωπικό, μεταξύ αυτών οι διορισμοί, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις.

Στενός συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας ενημέρωσε το news.gr ότι ένας από τους λόγους της αναβολής της συνεδρίασης ήταν και η απουσία του υπουργού Παιδείας. Η συνεδρίαση μετατίθεται για τα τέλη της εβδομάδας ώστε να παραστεί και ο υπουργός Παιδείας.

Όπως έχουμε γράψει, στα μέλη της Ομάδας Εργασίας συμμετέχουν μεταξύ των άλλων  ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας ως συντονιστής, δύο σύμβουλοι του κ. Τάσου Κουράκη, εκπρόσωπος του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, επτά προϊστάμενοι Διευθύνσεων που άπτονται των θεμάτων διορισμών και κινητικότητας. Στην επιτροπή εκπροσωπούνται ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τους αιρετούς σε ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

Έργο της 15μελους ομάδας είναι η μελέτη, επεξεργασία και  υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου διορισμών, μετατάξεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων, τοποθετήσεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπηρεσιακών Συμβουλίων και λοιπών θεμάτων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Καλόγηρος Βασίλειος