Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: «Μπαμπά θα καθυστερήσω» μου είπε και ακόμα περιμένω τηλέφωνο – Συγκλονίζουν οι γονείς των θυμάτων

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: «Μπαμπά θα καθυστερήσω» μου είπε και ακόμα περιμένω τηλέφωνο – Συγκλονίζουν οι γονείς των θυμάτων

Θρήνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς εννέα φοιτητές του έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τρένο και 26 τραυματίστηκαν

Νέα παιδιά και φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, ήταν στην πλειοψηφία τους τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, με τραγικά πρόσωπα τους γονείς τους, που τους περίμεναν πως και πως και τους παραλαμβάνουν νεκρούς σε σφραγισμένα φέρετρα.

«Δυστυχώς πέθανε η Ελπίδα, η δική μου και βγήκε έξω από τον κανόνα που λέμε, ότι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η δική μου η Ελπίδα πέθανε πρώτη…», λέει ο πατέρας της νεαρής Ελπίδας Χούπα. Η Ελπίδα ήταν 28 ετών και ταξίδευε με το μοιραίο InterCity 62. Είχε σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στην Πανεπιστήμιο της Πάτρας και αμέσως μετα έδωσε κατατακτήριες και πέρασε στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ. Σήμερα τo πρωί ταυτοποιήθηκε η σορός της.

«Μπαμπά θα καθυστερήσω»

«Τους σκοτώσανε. Είναι δολοφόνοι όλοι. Ψάχνω, αλλά τίποτα. "Μπαμπά θα καθυστερήσω" μου είπε και ακόμα περιμένω τηλέφωνο», λέει ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι. Η Μιρέλλα με το σύζυγό της αναζητούν το γιο τους, Ντένις Ρούτσι, 22 ετών. Το νεαρό αγόρι είχε κλείσει το εισιτήριό του ηλεκτρονικά. Ο Ντένις είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, για να δει τους φίλους του και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόταν.

«Ήταν στο βαγόνι 5, θέση 22. Δεν είναι στους τραυματίες, δεν είναι στους αγνοούμενους. Κάνω έκκληση σε όλα τα παιδιά. Μίλησα 10 παρά 10, μου είπε "μαμά θα έχουμε καθυστέρηση"», λέει η μητέρα του 22χρονου. Στο νοσοκομείο της Λάρισας οι εικόνες παραπέμπουν σε σκηνικό αρχαίας τραγωδίας. Μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, ψάχνουν απεγνωσμένα τους δικούς τους ανθρώπους.

Θρήνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ανάμεσα σε αυτούς που θρηνούν, είναι και η πανεπιστημιακή κοινότητα. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, καθώς εννέα φοιτητές του χάθηκαν στο μοιραίο τρένο και 26 τραυματίστηκαν. «Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΠΘ.