Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 53χρονος απόστρατος συνταγματάρχης Παν. Κατσής ο οποίος φέρεται να έλαβε «μίζα» ύψους 3.000.000 ευρώ για το σύστημα διεύθυνσης πυρός, διοίκησης και ελέγχου των Λέοπαρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, αρνήθηκε ότι το επίμαχο ποσό που βρέθηκε στο λογαριασμό του προέρχεται από δωροδοκία από την Γερμανική εταιρία εταιρεία Rheinmentall προκειμένου να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Λέοπαρντ , ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως τα 2 εκατομμύρια ανήκαν στον πρώην συνεργάτη του έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου των εταιριών στην χώρα μας Rheinmetall και Atlas. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ευσταθίου με δήλωση του στον ανακριτή. Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να εξηγήσει την προέλευση των υπόλοιπων χρημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να «έδειξε» και πάλι τον Ευσταθίου καθώς ισχυρίστηκε πως του τα έδωσε για να τον στηρίξει καθώς εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο κατηγορούμενος είπε στον ανακριτή πως με τον Παναγιώτη Ευσταθίου τους συνδέει μακροχρόνια φιλία και γι αυτό τον λόγο τον βοήθησε.
Σύμφωνα με την κατηγορία, τα επίμαχα εμβάσματα εντοπίστηκαν από το 2003 έως 2011, ήταν συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ και βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Ευσταθίου μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία . Τα εμβάσματα αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ. Συγκεκριμένα, αφορούν έργο που είχε αναλάβει η Rheinmetall ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για τα Λέοπαρντ. Μόνο για αυτήν τη σύμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία, το μαύρο χρήμα εκτιμάται ότι άγγιξε τα 6.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο κατηγορούμενος επέμεινε πως ότι η κατηγορία σε βάρος του είναι αστήρικτη καθώς ο ίδιος διετέλεσε από τις 2/4 ως τις 31/5/2002 μέλος της Επιτροπής για την Κατάρτιση του Σχεδίου Σύμβασης. Όπως φέρεται να ανέφερε δεν ανακατεύθηκε καθόλου με τα οικονομικά και επικαλείται τη σχετική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την 1η Μαρτίου 2002, όταν αποφασίστηκε η προμήθεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση . Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Rheinmetall Παναγιώτη Ευσταθίου, τη σύζυγο του, η οποία φέρεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του καθώς και ένας ακόμη στρατιωτικός.