Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις άνθρωποι – Η κατάσταση των τραυματιών

Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις άνθρωποι – Η κατάσταση των τραυματιών

Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 26 ετών

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί στη χώρα μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κατά την οποία τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 57 παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 26 ετών. Τρία παιδιά, ένας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο κοπέλες στο Πανεπιστημιακό, είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Ο νεαρός έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ τα κορίτσια έχουν εκτεταμένα εγκαύματα κι αν κάποια στιγμή το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους θα μεταφερθούν σε μονάδα εγκαυμάτων.

Ωστόσο, δίνουν τη δική τους μάχη με συμμάχους το νεαρό της ηλικίας τους, καθώς επίσης και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί.

Οι υπόλοιποι, οι οποίοι νοσηλεύονται και στα δύο νοσοκομεία, έχουν υποβληθεί ορισμένοι σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση καταγμάτων, ενώ άλλοι που βρίσκονται στα νοσοκομεία Κατερίνης και Θεσσαλονίκης παίρνουν σιγά σιγά εξιτήριο, αφού τα τραύματά τους είναι ελαφρά.