Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας που οδήγησε στην τραγωδία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας που οδήγησε στην τραγωδία

Τι είπε για το «κλειδί» 118Α που ήταν αυτό που έβαλε την επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή με το εμπορικό τρένο

Νέα στοιχεία για την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τον σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος συνελήφθη να παραδέχεται στην κατάθεσή του το λάθος του, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος που μετεκπαιδεύτηκε για περίπου ένα χρόνο και τοποθετήθηκε πριν από περίπου 40 ημέρες σταθμάρχης για πρώτη φορά στη ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος του. Όπως φέρεται να είπε, οι γραμμές τόσο προς Θεσσαλονίκη, όσο και προς Αθήνα, ήταν ανοιχτές, όταν ο σταθμάρχης της Κατερίνης τον ειδοποίησε για την αναχώρηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Λάρισα.

«Εκείνη την ώρα προσπαθούσα να βάλω στην κατάλληλη θέση, ένα άλλο, τοπικό τρένο. Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και μετά δεν το επανέφερα στη θέση του. Έγινε ένα λάθος και έβαλα το τρένο που αναχώρησε από τη Λάρισα, χωρίς να το αντιληφθώ, στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία από την Κατερίνη. Έπρεπε να το βάλω στη δίπλα γραμμή», φέρεται να έχει πει στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης.

Ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τόνισε πως τα κλειδιά έπρεπε να τοποθετηθούν ευθεία και όχι διαγώνια. «Το τρένο το διώξαμε από την κάθοδο και αυτό ήρθε κανονικά στην άνοδο. Δεν είναι η ηλικία… Για μένα ήταν ανθρώπινο λάθος» λέει. «Έπρεπε να έχει τα κλειδιά στην ευθεία. Τα κλειδιά ήταν διαγώνια. Το τρένο πήγε στην ίδια γραμμή, που κατέβαινε το άλλο… Ήταν η κακή η ώρα», πρόσθεσε.