Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Βαρύ το κλίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους συγγενείς των θυμάτων

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Βαρύ το κλίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους συγγενείς των θυμάτων

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό και συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς συγγενείς των θυμάτων της αμαξοστοιχίας βρίσκονται στο σημείο και προχωρούν στην ταυτοποίηση των σορών, ενώ το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό, ενώ συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Το κλίμα που επικρατεί είναι βουβό και αρκετοί άνθρωποι είναι σε απόγνωση. Οι συγγενείς των θυμάτων λαμβάνουν την ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη από ειδική ομάδα, ενώ δεν είναι λίγοι, που ακόμη αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι. Σημειώνεται, πως 55 είναι οι τραυματίες από το δυστύχημα της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, οι οποίοι και νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Παράλληλα, έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών που νοσηλεύεται στη χειρουργική του ΠΓΝΛ.

«Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών μπορούν να κατευθυνθούν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, στη νεότερη ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Επίσης, υπενθύμισε ότι εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Όσον αφορά τη διαμονή συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών σε ξενοδοχεία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε, ότι «μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 2410683175 και 76, που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία».

Δωμάτια σε ξενοδοχεία για συγγενείς νεκρών και αγνοούμενων διαθέτει ο δήμος Λαρισαίων

Είκοσι τρία δωμάτια σε ξενοδοχεία της Λάρισας διαθέτει ο δήμος Λαρισαίων για τους συγγενείς θυμάτων και αγνοούμενων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας και θα παραμείνουν για τις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, δέκα δωμάτια μίσθωσε απευθείας ο δήμος Λαρισαίων, ενώ η εταιρεία «Γ. Χίγκας Γεωτεχνική» έθεσε στη διάθεση του δήμου όλα τα δωμάτια που είχαν κρατηθεί και προπληρωθεί για τις ανάγκες της εταιρείας για το διάστημα 2 - 5 Μαρτίου για την έκθεση «Agrothessaly», η οποία ως γνωστόν αναβλήθηκε.

Η διαχείριση των δωματίων γίνεται από τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου Λαρισαίων που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο και συνδράμουν στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.