Μία πληροφορία για κάθε ενδεχόμενο
Αν υπήρξε ποτέ ένας καλός λόγος για να μετακομίσετε στα νησιά κάτω από την Αυστραλία, τότε είναι αυτός: Σας παρέχουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια της απόλυτης καταστροφής.
Εκτός από την Αυστραλία, η μελέτη αποκάλυψε ότι η γειτονική της χώρα, η Νέα Ζηλανδία, σημειώνει επίσης υψηλή βαθμολογία στο δείκτη επιβίωσης, ενώ τα υπόλοιπα νησιωτικά έθνη, η Ισλανδία, τα Νησιά Σολομώντος και το Βανουάτου καταγράφονται ως μεγάλοι νικητές.
Αυτά τα νησιωτικά έθνη είναι τα πιο ικανά να παρέχουν αρκετή τροφή και πόρους για τους πληθυσμούς τους σε καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μια «απότομη καταστροφή που μειώνει το ηλιακό φως».
Σκεφτείτε λοιπόν πυρηνικό πόλεμο, έκρηξη ηφαιστείου ή χτύπημα αστεροειδούς.
Οι ερευνητές δηλώνουν ότι «πιθανότατα θα υπήρχαν θύλακες επιζώντων σε όλο τον πλανήτη» ακόμη και στα «πιο σοβαρά» σενάρια.
Οι ερευνητές επίσης συνέκριναν 38 διαφορετικές νησιωτικές χώρες σε 13 κατηγορίες που θα μπορούσαν να σημαίνουν ζωή ή θάνατο σε μια μετα-αποκαλυπτική κατάσταση επιβίωσης. Οι παράγοντες περιλάμβαναν την παραγωγή τροφίμων, την ενεργειακή αυτάρκεια, τη μεταποίηση και τις επιπτώσεις στο κλίμα.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία κάθισαν στην κορυφή της λίστας χάρη στην απομόνωσή τους από πιθανές πυρηνικές εγκαταστάσεις και τα υψηλά ποσοστά γεωργικής παραγωγής.
Συνολικά όμως, η Αυστραλία αναδείχθηκε ως το καλύτερο σημείο για να βρεθεί κανείς σε περίπτωση αποκάλυψης.