Αεροσκάφος Malaysia: Διπλασιάζεται η ζώνη έρευνας για το σκάφος φάντασμα

Πάνω από ένα χρόνο μετά, τα συνεργεία χτενίζουν κυριολεκτικά τον Ινδικό Ωκεανό χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν ούτε ένα ίχνος από το αεροπλάνο - φάντασμα της Malaysia Airlines της πτήση MH370. Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι από την Μαλαισία, την Κίνα και την Αυστραλία, αν το αεροπλάνο δεν βρεθεί, θα διπλασιαστεί η ζώνη έρευνας, σε μια περιοχή 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, με 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Έκτοτε δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ενώ άγνωστο παραμένει το τι έγινε τελικά με το μοιραίο αεροπλάνο.

Περίπου το 60% μίας περιοχής όπου υποτίθεται ότι συνετρίβη το αεροσκάφος –η οποία προσδιορίστηκε από τα δορυφορικά σήματα που έδειξαν ότι το Μπόινγκ βυθίστηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό– έχει ήδη ερευνηθεί.

Ο διπλασιασμός της ζώνης των ερευνών μπορεί να απαιτήσει έναν επιπλέον χρόνο ερευνών, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών που συνδέονται με την απομόνωση της περιοχής και τις μετεωρολογικές συνθήκες, δήλωσαν οι τρεις αξιωματούχοι.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει "τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο Τρους.