Ντράγκι: Θα στηρίζουμε τις ελληνικές τράπεζες όσο είναι φερέγγυες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, όσο αυτές εξακολουθούν να είναι φερέγγυες, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

“Εγκρίναμε τον ELA και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να επεκτείνουμε τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες για όσο αυτές παραμένουν φερέγγυες και έχουν επαρκείς εγγυήσεις”, δήλωσε ο Ντράγκι, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια “ημερομηνία λήξης" της έκτακτης βοήθειας.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε πως η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι στο χέρι της ίδιας της κυβέρνησης, που πρέπει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που να ικανοποιεί τους δανειστές της.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται μία τέτοια πιθανότητα, ενώ επεσήμανε πως, με βάση τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση ούτως ή άλλως.

Διαβάστε ακόμα: Διαδηλώτρια επιτέθηκε στο Μάριο Ντράγκι