Γερμανικό σχέδιο για χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά μέσα στο ευρώ!

"Ουδέν σχόλιο" είναι η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης για το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά χωρίς να βγει από την Ευρωζώνη. Το σχέδιο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα μπορεί να συνεχίσει να παίρνει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακόμη κι αν παραλείψει πληρωμές προς τους πιστωτές της.

"Το σχέδιο που συζητείται έχει στόχο να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα σε περίπτωση χρεοκοπίας", αναφέρεται στο άρθρο της "Die Zeit". "Επιπλέον οι ελληνικές τράπεζες θα αναδιαρθρωθούν, κάτι που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της κεντρικής τράπεζας ακόμη και έπειτα από μια κρατική χρεοκοπία".

Στο άρθρο προστίθεται πως σε αντάλλαγμα η Αθήνα θα πρέπει να επιδείξει προθυμία να συνεργασθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, που επικαλείται τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο Βερολίνο υπάρχει φόβος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες.