«Έχει την άποψή του, τη γράφει, δικαίωμά του είναι. Όσον αναφορά στο περιεχόμενο, σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα περιεχόμενο με το οποίο μπορούσε κανείς να συμφωνήσει σε αρκετά πράγματα από αυτά. Κατά τη γνώμη μου, στη φάση που βρισκόμαστε, έπρεπε να γνωρίζουμε ότι θα γίνει μεγάλη "αγιοποίηση" αυτού του γράμματος και θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης στον ραδιοσταθμό Βήμα για το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
Πρόσθεσε πως «δεν θεωρώ την εκτίμηση- και είναι υπερβολικό αυτό που γίνεται- ότι σε όλη την Ελλάδα γίνονται καταλήψεις. Είναι εκατό- διακόσια άτομα, τα οποία διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο, άρα νομίζω ότι δεν πρέπει να δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία και να αναδεικνύεται σαν κρίσιμο γεγονός ένα τέτοιο φαινόμενο».
Αναφορικά με την ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης είπε πως «η συγχώνευση των δύο υπουργείων νομίζω ότι πρέπει να γίνει, είναι αναγκαίο. Ναι, επικεφαλής θα είναι ο κ. Παρασκευόπουλος. Απ' ό,τι καταλαβαίνω και στην πρότασή του ήταν αυτό».
Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα παραμονής του κ. Πανούση στην κυβέρνηση είπε: «Για μένα όχι, ούτε για την κυβέρνηση».
Σε άλλη ερώτηση για τη ρευστότητα του Δημοσίου τόνισε πως «τα χρήματα δεν τελειώνουν τη Μεγάλη Πέμπτη. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για να ικανοποιήσουμε και τις ανάγκες τις εσωτερικές που έχουμε και τις δανειακές. Γι' αυτό κάνουμε και τη "γέφυρα". Πιστεύω δεν θα έχουμε αυτό το δίλημμα για το αν θα πληρωθούν πρώτα μισθοί και συντάξεις και μετά οι δανειακές υποχρεώσεις. Θα πληρώσουμε και τις συντάξεις και το ΔΝΤ».
Εκτίμησε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πως «θα υπάρξει συμφωνία, δεν υπάρχει περίπτωση. Θα υπάρξει συμφωνία, πιστεύω θα σεβαστούν τις προτάσεις του ελληνικού λαού. Εγώ νομίζω δεν θα υπάρξει αυτόματη καταβολή αυτής της δόσης. Μπορεί να πάρουμε λεφτά πριν από το Πάσχα, μπορεί κάποια λεφτά να τα πάρουμε μετά το Πάσχα. Μέτρα δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε και αυτοί τα ζητάνε κιόλας. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε μέτρα, δηλαδή αν είναι να πάρουμε μέτρα με υφεσιακό χαρακτήρα ή που πλήττουν τα μεσαία εισοδήματα και χαμηλά εισοδήματα, δεν υπάρχει περίπτωση».