«Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ουσιαστικά αμφισβητεί το Σύνταγμα και είναι πολιτική παρέμβαση»
«Η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές στην ενεργειακή κρίση γιατί αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον «Blue Sky».
Τόνισε ότι, παρότι σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν επιστρέψει στα προ της ρωσικής εισβολής επίπεδα, «η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει συνεχώς αρνητικά ρεκόρ και είναι η πιο ακριβή χώρα στην χονδρική τιμή του ρεύματος», ενώ και «στην τιμή της λιανικής, σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα, είμαστε η τρίτη χειρότερη χώρα στην Ευρώπη». Σημείωσε πως οι κυβερνητικές επιδοτήσεις για την ενέργεια είναι χρήματα των πολιτών, «τα οποία δίνει για να στηρίζει την αισχροκέρδεια των παρόχων». Μεταξύ άλλων τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια απαιτείται άμεσα μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και του ΕΦΚ στα καύσιμα, καθώς και ενίσχυση εισοδήματος εργαζόμενων και συνταξιούχων, επαναφορά π.χ., του μέρους της 13ης σύνταξης που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και κατήργησε η ΝΔ, ρύθμιση του ιδιωτικού πανδημικού χρέους με σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή μέρους του.
Ερωτηθείς για τις παρακολουθήσεις και το αίτημα που αναμένεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να κληθεί ο κ. Ράμμος να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την έρευνα της ΑΔΑΕ, σχολίασε: «Η συζήτηση πρέπει να γίνει θεσμικά και το αρμόδιο όργανο του κοινοβουλίου είναι η Θεσμών και Διαφάνειας». Στον απόηχο της γνωμοδότησης Ντογιάκου, ανέφερε ότι «ο ελεγκτικός ρόλος της ΑΔΑΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και δεν μπορεί να ακυρωθεί από ένα νόμο, ο νόμος που εξειδικεύει την ελεγκτική αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ είναι ο 3115 του 2003, ο οποίος ισχύει».
«Με βάση αυτό το νόμο, η ΑΔΑΕ μπορεί να προχωρήσει σε έρευνα στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για να διαπιστώσει αν έγιναν παρακολουθήσεις συγκεκριμένων προσώπων. Επίσης, για υποθέσεις που είναι ανοιχτές σε δικαστική έρευνα, δεν εκδίδονται γνωμοδοτήσεις». «Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ουσιαστικά αμφισβητεί το Σύνταγμα και είναι πολιτική παρέμβαση», τόνισε.
Για το πεδίο της Υγείας σημείωσε πως «η είδηση ότι ένα παιδί 6 χρονών χρειάστηκε να μεταφερθεί 300 χλμ. για να βρει διαθέσιμη ΜΕΘ, με ένα ασθενοφόρο που χάλασε στο δρόμο, δεν παραπέμπει σε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Σε σημερινή τοποθέτηση του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και ερωτηθείς για τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, επισήμανε ότι «ο θεσμός της βασιλείας έχει "πεθάνει" για τη χώρα από το 1974, αυτό το θέμα έχει κλείσει» και μεταξύ άλλων σχολίασε ότι «είναι βαθιά προβληματικό να βλέπουμε τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα του κ. Βορίδη, να αναφέρονται στο "βασιλιά Κωνσταντίνο"».
«Η χώρα δεν έχει βασιλιά. Ο κ. Βορίδης είναι υπουργός Εσωτερικών. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αρνητής του πολιτεύματος», τόνισε. Είπε ότι «ο έκπτωτος βασιλιάς έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας, με την αποστασία, με μια ανωμαλία που οδήγησε στο πραξικόπημα του 1967» και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπήρξε πολύ αυστηρός απέναντι του, πολιτικά και πολιτειακά». «'Αρα προκαλεί μεγάλα ερωτήματα πώς εκπρόσωποι της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχουν σήμερα αυτήν την τοποθέτηση», σχολίασε.