Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Διεργασίες, αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υψηλοί καλεσμένοι – Αναβαθμισμένη η εκπροσώπηση της κυβέρνησης

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Διεργασίες, αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υψηλοί καλεσμένοι – Αναβαθμισμένη η εκπροσώπηση της κυβέρνησης

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ποιος θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας - Επί ποδός η Αντιτρομοκρατική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Από 06:00-10:00 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποτίσει όποιος θέλει φόρο τιμής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ χθες οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι, για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ποιος θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, το Μπάκιγχαμ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του τέως βασιλιά, ούτε εάν θα μεταβεί κάποιος στην Ελλάδα για την κηδεία.

Υψηλού επιπέδου θα είναι τα μέτρα που θα υπάρχουν στην Αθήνα για τους υψηλούς καλεσμένους μέλη εν ενεργεία βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που θα φτάσουν στη χώρα μας.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκονται και πολυάριθμες φιγούρες των βασιλικών οικογενειών.

Ήδη τα μέτρα είναι αυξημένα στο Τατόι λόγω των εργασιών που γίνονται. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν γύρω από τη Μητρόπολη στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη, ενώ μέτρα προστασίας θα ληφθούν και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξη των επισήμων αλλά και γύρω από τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.