Σε ανωμοτί καταθέσεις έχουν κληθεί για σήμερα και τρεις πρώην υπάλληλοι της οργάνωσης
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του πατέρα Αντώνιου, κεντρικού προσώπου στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».
Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει κληθεί σήμερα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την διάπραξη της κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.
Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, πως ο ιερέας δεν θα προσέλθει στον αρμόδιο εισαγγελέα αλλά, όπως έχει δικαίωμα, θα εκπροσωπηθεί από τους συνηγόρους του οι οποίοι αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις.
Το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος για το οποίο καλείται σε ανωμοτί εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος αφορά στις καταγγελίες που φέρονται να έκαναν σε βάρος του ένας 19χρονος και ένας 15χρονος, τρόφιμοι και οι δυο της δομής.
Ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί ήταν εντολή του πατέρα Αντώνιου
Σε ανωμοτί καταθέσεις έχουν κληθεί για σήμερα και τρεις πρώην υπάλληλοι της δομής οι οποίοι καλούνται ως ύποπτοι για σωματική κακοποίηση τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά από σχετικές καταγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους πρώην εργαζόμενους αναμένεται να ζητήσουν νέα προθεσμία.
Για την υπόθεση έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου εκτός από τον πατέρα Αντώνιο συνολικά επτά πρώην υπάλληλοι της δομής, τρεις στην Αθήνα, δυο στη Χίο και δυο στο Βόλο, για κακοποιητικές συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, οι έξι υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε παιδιά. Επιπλέον, μια υπάλληλος καλείται ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδί που είχε τραυματιστεί.
Από την έρευνα της εισαγγελίας Ανηλίκων που διενεργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και τις καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων, φέρεται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες, μεταξύ των οποίων απομόνωση και καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στις δομές αλλά κεντρική γραμμή και εντολή του πατέρα Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος καλείται σε εξηγήσεις και ως ο ηθικός αυτουργός στις σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.