Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Ο μπακαλιάρος για να γίνει καλός θα πρέπει να ξαλμυριστεί τελείως και να αλατιστεί εκ νέου στο μαγείρεμα του

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Μπακαλιάρος
Νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξεπλένουμε καλά κάτω απ" την βρύση με τρεχούμενο νερό. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε άφθονο νερό και βάζουμε τις φέτες του μπακαλιάρου έτσι ώστε η πέτσα του να είναι προς τα πάνω.

Αν ο μπακαλιάρος μας είναι μέχρι 1 κιλό, θα χρειαστεί ξαλμύρισμα για ένα 24ωρο αλλάζοντας το νερό του κάθε 4 με 6 ώρες. Αν είναι πάνω από 1 κιλό ως 3 κιλά θα χρειαστεί τρία 24ωρα, αλλάζοντάς του το νερό κάθε 6 με 8 ώρες. Αφού ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο μας, μπορούμε είτε να τον μαγειρέψουμε, είτε να τον καταψύξουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr