Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Τα παιδιά αυτά φυλακίστηκαν επειδή τα βίντεο είναι τόσο αποτρόπαια»

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Τα παιδιά αυτά φυλακίστηκαν επειδή τα βίντεο είναι τόσο αποτρόπαια»

Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια που ήταν μπροστά στις κακοποιήσεις του θύματος

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού 15χρονου στο Ίλιον από συνομηλίκους του, με τους έξι εξ αυτών να έχουν πάρει τον δρόμο της φυλακής, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επειδή δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και ο όγδοος πήρε σήμερα προθεσμία από την ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας περίπου 15 ετών, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, ήταν μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρο Μπαλάσκα, αυτό που βάρυνε στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση των μαθητών-βιαστών ήταν τα βίντεο που μαγνητοσκόπησαν τις πράξεις τους. «Τα παιδιά αυτά φυλακίστηκαν, επειδή τα βίντεο που κατατέθηκαν από τις πράξεις του βιασμού, είναι τόσο αποτρόπαια και συγκλόνισαν ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση αυτή».

Ο ίδιος προανήγειλλε μάλιστα και τις συλλήψεις των τεσσάρων κοριτσιών, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. «Ευελπιστούμε τις ερχόμενες ημέρες να συλλάβουμε και τις τέσσερις κοπέλες που γελούσαν, έπιναν τις μπίρες τους και έκαναν "μαύρο", ενώ έβλεπαν τον βιασμό», είπε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.