Τσακώνονται για τα… λεφτά οι επιζήσαντες του Charlie Hebdo!

Έριδες και διαμάχες στους κόλπους της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έφεραν 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία  συγκεντρώθηκαν είτε από  δωρεές για την οικονομική ενίσχυση του εντύπου είτε από την πώληση του ιστορικού φύλλου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου.
 
Οι 11 εργαζόμενοι της Charlie Hebdo ζήτησαν απο την διεύθυνση την ιδιότητα του μετόχου, μάλιστα με ισότιμη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας ομάδας με επικεφαλής δυο δικηγόρους οι οποίοι έχουν αποστολή να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την διεύθυνση της εφημερίδας. Το 40% της Charlie Hebdo κατέχουν οι γονείς του σκιτσογράφου Charb που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης.  40% κατέχει επίσης ο γνωστός σκιτσογράφος Riss που γλίτωσε απο θαύμα απο τα πυρά των τρομοκρατών,  με ένα μόνο τραύμα στην πλάτη και το υπόλοιπο 20% ο γενικός διευθυντής Eric Portheault.
 
“Aπέχουμε πολύ απο το να σκεφτόμαστε το καθεστώς της ιδιοκτησίας» δήλωσε ο δικηγόρος της εφημερίδας στο γαλλικό πρακτορείο εξηγώντας ότι η πρωτοβουλία προκάλεσε θλίψη στην  ιδιοκτησία. Υπογράμμισε  ότι "όλα αυτά τα χρήματα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτή η ιστορία μας κάνει να σκεφτόμαστε εκείνες τις κηδείες όπου μετά το νεκροταφείο μαλώνουν για τα κοσμήματα της πεθαμένης". Για τον δικηγόρο της Charlie Hebdo δεν υπάρχει σύγκρουση με κανέναν, αλλά σε σχέση με ότι συνέβη,  οι εργαζόμενοι όπως είπε στο γαλλικό πρακτορείο, θέλουν να συμμετέχουν περισσότερο στην επιχείρηση.