Γιούνκερ: Δίνουμε 2 δισ. στην Ελλάδα για την ανεργία των νέων

Πακέτο 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί στην Ελλάδα, πόροι που θα διοχετευτούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την τόνωση της ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε με το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ "την προηγούμενη εβδομάδα που είδα τον Αλέξη Τσίπρα πρότεινα να ετοιμάσουμε ένα κείμενο για την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από την Ελλάδα. Η ανθρωπιστική κρίση είναι σοβαρή και η χώρα που είναι σε τέτοια κατάσταση χρειάζεται πόρους που είναι διαθέσιμοι και οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2015".

Ακόμη, ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, Bάλντις Nτομπρόβσκις, θα οργανώσει την ομάδα που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αξιοποιήσει καλύτερα τα κονδύλια.

"Εύχομαι οι ελληνικές αρχές με τη βοήθεια της Κομισιόν θα επενδύσουν τα χρήματα σε τομείς που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θα βοηθήσουν στη μείωση της τεράστιας ανεργίας των νέων" είπε ο κ. Γιούνκερ.

Αποτιμώντας την επταμερή συνάντηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, είπε πως δεν επρόκειτο για μια συνάντηση που θα λαμβάνονταν αποφάσεις αλλά για ένα "reality check και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις". "Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν παραμένουν δεσμευμένοι στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου... Είναι θέμα όλων μας, όχι μόνο της Ελλάδας να προχωρήσουμε μπροστά", είπε.