"Σήμερα η κυρία Κωνσταντοπούλου, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της, διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία - και με τον ρόλο του κομματικού εγκάθετου (ποιανού κόμματος αλήθεια;) δεν έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ούτε πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά ούτε και μετά, όπως επίμονα της ζητήθηκε", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, που καταφέρεται εναντίον της προέδρου της Βουλής.
Στην ανακοίνωση παρατίθεται επίσης η απάντηση που θα έδινε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Αλέξη Τσίπρα, με το επιχείρημα πως "μόνον τα 4 από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου αναφέρονται στην 'ανθρωπιστική κρίση' - τα υπόλοιπα 33 διευθετούν κυρίως την κομματική και κυβερνητική κρίση. Το συνολικό ποσό που η κυβέρνηση θα δώσει στα 'θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης' είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, το 0,1% του ΑΕΠ ή αλλιώς 200 ευρώ το χρόνο για καθέναν από τους ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια".
"Αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη χώρα, ο πρωθυπουργός όφειλε να απαντήσει στην αγωνία της κοινωνίας που βλέπει την οικονομία να διαλύεται και την υπόλοιπη Ευρώπη να κοιτά ως παρείσακτους τους Έλληνες. Σε αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα συνεισφέρουν τα μάλα στελέχη και βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που αμφισβητούν ευθέως την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μιλούν ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στην δραχμή", αναφέρεται στο κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη.
"Αντί ο κ. Τσίπρας να διαλύσει τις εφιαλτικές σκιές ενός grexit ή graccident, επανέλαβε κενές υποσχέσεις και αρνήθηκε να δώσει ένα σαφές πλαίσιο για το τι διεκδικούμε από τους εταίρους μας. Η σαφής εντολή του ελληνικού λαού ήταν να αλλάξουμε πορεία, να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας και όχι να πάμε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία υπό τον ήχο εθνολαϊκιστικών ασμάτων. Η ψήφος ήταν εντολή για λύση μέσα στην Ευρωζώνη, εντολή από την οποία η κυβέρνηση απομακρύνεται κάθε μέρα που περνάει", αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.