Τσίπρας: Το πρώτο νομοσχέδιο που δεν μεταφράστηκε, αλλά γράφτηκε εδώ

Αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων άφησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Αλεξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για το πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίζετε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια και δεν έχει μεταφραστεί αλλά έχει γραφτεί εδώ.

"Σήμερα είναι μαι ιδιαίτερη μέρα διότι ψηφίζεται ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ, στα ελληνικά και θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

"Έχει μεγάλη σημασία ότι ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολλών και όχι λίγων και καλών. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο μετά από πέντε χρόνια που δεν παίρνει από τους πολίτες, δεν χτυπά εργασιακά δικαιώματα αλλά έρχεται να σταθεί αρωγός στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα", είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

"Η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί αυτό που δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις. Δεσμευτήκαμε ότι αν χρειαστεί θα ματώσουμε για να μην ματώνει άλλο ο λαός μας. Συνεχίζουμε Πέμπτη και Παρασκευή με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Δεν θα συνεχίσουμε την τακτική να δίνουμε σε τεχνοκράτες τα δικά μας νομοσχέδια".
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ισχυρή λαϊκή εντολή που δέχτηκε η κυβέρνησή του.

"Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και αντιπροτάσεις εντός και εκτός της χώρας. Η λαϊκή εντολή που λάβαμε ήταν σαφής και πρέπει να την υλοποιήσουμε. Ο ελληνικός λαός μάς ζήτησε να μπει ένα τέλος στα Μνημόνια και να υπάρξει ανάκτηση της αξιοπρέπειας. Μάς ζήτησε να υπάρξει πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ο δρόμος είχε ναρκοθετηθεί για να συρθούμε στη συνέχιση των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης. Πήγαμε στη διαπραγμάτευση χωρίς να κρύψουμε τίποτα από τον ελληνικό λαό", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

"Για πρώτη φορά η Ευρώπη παραδέχτηκε ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας του οικονομικού προγράμματος που απέτυχε παταγωδώς.

Όπως εξαιρετική και ειλικρινής είναι η προσπάθεια του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να βρεθούν αυτά τα κονδύλια για να επουλωθούν οι πληγές", τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην προτέρα κατάσταση όπου οι εκπρόσωποι της τρόικας ερχόταν στην Αθήνα και ελέγχαν υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.

"Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα να έρχεται η τρόικα και να ελέγχει υπουργούς. Από δω και στο εξής υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση. Πετύχαμε να μην υπάρχει καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις καμία νέα απόλυση και για πρώτη φορά η Ελλάδα σχεδιάζει τις δικές της μεταρρυθμίσεις".

"Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν κάποιοι που είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών" υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός.