Κροκέτες καλαμποκιού

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό καθαρισμένο και βρασμένο καλαμπόκι
2 αυγά
1 κρεμμύδι αλεσμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες του τοστ περασμένες στο μπλέντερ
φρυγανιά τριμμένη (τόση όση χρειάζεται το μείγμα να σφίξει)
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
μαϊντανό, θυμάρι, δυόσμο από 3 κλωναράκια το κάθε βότανο ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βρασμένο καλαμπόκι μαζί με όλα τα υλικά μαζί μόνο που ρίχνουμε στο τέλος την φρυγανιά έτσι ώστε να κάνουμε το μείγμα ευκολόπλαστο.

Πλάθουμε μικρές κροκέτες σε ότι σχήμα μας αρέσει (συνήθως σχήμα μπάλας) και σε ένα μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και λίγη φρυγανιά και περνάμε τις κροκέτες πριν τις ρίξουμε σε μπόλικο καυτό λαδί για τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα καλύτερα για να μην «αρπάξουν» στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια εστία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr