Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε

«Καλό θα ήταν κ. Τσίπρα να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας»

«Τώρα γιατί αρνείστε να τραβήξουμε επιτέλους μία κόκκινη γραμμή με τις χρόνιες αδυναμίες των μυστικών υπηρεσιών βελτιώνοντας το πλαίσιο; Κύριε Τσίπρα έχετε μία ευκαιρία να πάρετε απόσταση από τον οχετό της λάσπης», τόνισε, από τη Βουλή ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι με το σημερινό νομοσχέδιο δείχνουμε πως μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά από το γκρίζο του παρελθόντος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η σύγχρονη Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βαδίσει μπροστά. Το χθες είναι ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης και αν συμφωνήσουμε σε κάτι με τον κ. Τσίπρα είναι ότι της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες εφόσον εντοπιστούν.

Το αύριο όμως είναι στα δικά μας χέρια και πιστεύω ότι κανείς δεν έχει άλλοθι να μην ψηφίσει επί της αρχής σήμερα το νέο πλαίσιο προς έγκριση. Το νομοσχέδιο απαντά σε όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν τους τελευταίους μήνες».

«Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, είδε ένα πρόβλημα, το διορθώνει. Θεσμικά. Αν καταψηφίσετε ουσιαστικά λέτε όχι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Λέτε όχι και στη διαφάνεια, και στην απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα. Θα επιμείνω στο διάλογο για μεγάλα, τα κρίσιμα, όχι τα μικρά, τα υποκριτικά» είπε και τόνισε:

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας».