Συνεδρίασε χωρίς τον Καμμένο η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Χωρίς τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, ο οποίος υποδεχόταν στο υπουργείο Άμυνας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεδρίασε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συνεδριάσεων κάθε Τρίτη.

Το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο καταμερισμός των νομών εποπτείας για τους βουλευτές.

Συγκεκριμένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να καταθέσουν τροπολογία που θα διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι “παρόλο που γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τις προσεχείς ημέρες νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επειδή αύριο στα πρωτοδικεία της χώρας υπάρχει σωρεία πλειστηριασμών, καταθέσαμε σχετική τροπολογία-ασπίδα στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή για την ανθρωπιστική κρίση”.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν ότι η τροπολογία είναι απολύτως συνυφασμένη με την αξιοπρεπή διαβίωση, “όπως επιβάλει και το άρθρο 2 του Συντάγματος, και είναι άμεση ανάγκη να επανισχύσει η διάταξη του νόμου 4224/13, η οποία έπαυσε να ισχύει μετά την 31/12/2014”, ενώ επισημαίνουν ότι “η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί δέσμευση του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου”.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, “αυτονόητο είναι ότι και αύριο, όπως και στο παρελθόν, οι βουλευτές και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, θα είμαστε στα πρωτοδικεία μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες”.