“Η λίστα Λαγκάρντ ήταν παράνομη, δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί”

Την πεποίθησή του ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επισήμως εξέφρασε, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίων Γεωργακόπουλος.

"Τώρα, αν το παράνομο υλικό θελήσει κάποιος να το χρησιμοποιήσει άτυπα, είναι θέμα πολιτικής βούλησης", είπε ο μάρτυρας, τονίζοντας πως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα χρειαζόταν εντολή για να προχωρήσει σε "άτυπο έλεγχο", όπως γίνεται στην περίπτωση μιας απλής πληροφορίας.

"Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν μπορεί να πει, είναι παράνομο αλλά χρησιμοποιείστε το", ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Συνήγορος: "Εάν κάποιος αξιοποιεί παρανομο υλικό, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και διαπραττει κακούργημα, ναι ή όχι;

Μάρτυρας: Αυτό είναι ποινικό θέμα, εγώ δεν κανω ποινική αξιολόγηση... Αυτό που λέω ειναι οτι δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για κάποια διοικητική πράξη...

Συνήγορος: Δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για τίποτα...

Μάρτυρας: Αυτό εξαρτάται... Υπάρχουν και ζητήματα δημοσίου συμφέροντος...

Ο κ. Γεωργακόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, καυτηρίασε το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και διοικητικός μηχανισμός που να διευκολύνει τους ελέγχους.