Λάρισα: Ανατράπηκε βυτιοφόρο με εύφλεκτο υλικό στην εθνική οδό – Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Λάρισα: Ανατράπηκε βυτιοφόρο με εύφλεκτο υλικό στην εθνική οδό – Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε εύφλεκτο υλικό σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης έξω από τη Λάρισα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο της Γυρτώνης, στο ρεύμα προς Αθήνα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, όπως αναφέρει το onlarissa.gr. Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν το συμβάν, ειδοποίησαν άμεσα ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική και αυτόματα σήμανε συναγερμός, καθώς το βυτιοφόρο μετέφερε εύφλεκτο υλικό.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το συγκεκριμένο σημείο, με τα διόδια Μακρυχωρίου να έχουν κλείσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και εκτρέπεται ως εξής:

  • Στο ρεύμα προς Αθήνα από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα στην παλαιά εθνική οδό Λεπτοκαρυάς – Ευαγγελισμού έως τη διασταύρωση Στομίου, εν συνεχεία μέσω της παραλιακής οδού στην Αγιά και η είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. πραγματοποιείται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου.
  • Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης με κατεύθυνση προς Τύρναβο, Ελασσόνα και μέσω της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης εισέρχονται στην Εγνατία.

Παράλληλα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού από το βυτιοφόρο. Ο οδηγός αλλά και ο συνοδηγός του βαρέως οχήματος φέρεται να είναι καλά στην υγεία τους.