Αντωνόπουλος: Η αύξηση κεφαλαίου, σημείο εκκίνησης για την Attica

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την Attica Bank και τα σχέδια του νέου διευθύνοντος συμβούλου. "Σε αυτό το σκοπό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας, έχοντας τη στήριξη του βασικού μετόχου, των υπολοίπων μετόχων μας και τη βοήθεια των διεθνών οίκων-συμβούλων μας. Θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά και θα σηματοδοτήσουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας ισχυρού εσωτερικού κεφαλαίου. Με τον τρόπο αυτό, θα αναδειχθεί τόσο η διακριτή παρουσία μας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όσο και ο σημαντικός αναπτυξιακός μας ρόλος στην ελληνική οικονομία", τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Περιέγραψε, μάλστα, τους βασικούς πυλώνες της επιχειρησιακής στρατηγικής του : 

  • Η εξωστρεφής ανάπτυξη των εργασιών, με ιδιαίτερη στόχευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον τεχνικό κόσμο
  • Η επίτευξη ισχυρής οργανικής κερδοφορίας, με έμφαση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των προϊόντων
  • Η αποτελεσματική αναδιάρθρωση των λειτουργιών, επενδύοντας στους ανθρώπους και στα εξελιγμένα συστήματα 
  • Η βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής βάσης 
  • Η αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Όπως είπε, "Οι νέοι τομείς, που θα αναπτύξει ο όμιλος της Attica Bank, είναι: η επενδυτική τραπεζική, η διαχείριση κεφαλαίων και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων, με ιδιαίτερη πάντα στόχευση στο χώρο των μηχανικών και των λοιπών ασφαλισμένων υπό την ομπρέλα του σχετικού ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.
Η διοίκηση θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για συνεργασίες, σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία.
Η «οικογένεια» της Attica Bank με  κεφάλαια, σχέδιο και ισχυρές δομές, θα βαδίσει με σίγουρα και σταθερά βήματα προς μια μόνο κατεύθυνση. Μπροστά".