Βενιζέλος: Παράταση του δανείου, ισοδυναμεί με παράταση του Μνημονίου

Ότι  η παράταση της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί και με παράταση του Μνημονίου, είπε εμμέσως πλην σαφώς  κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

"O κύριος Τσίπρας είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει εις βάθος και εγώ να του μεταφέρω τη μακρά και δύσκολη εμπειρία μου των τελευταίων πέντε προηγούμενων ετών σε διαπραγματεύσεις  - πολύ πιο δύσκολες από τη σημερινή.

Με τη νέα κυβέρνηση ήρθαν δύο πολύ σημαντικές αλλαγές:

Η κυβέρνηση άλλαξε τη θέση της για μονομερή διαγραφή του χρέους και υιοθέτησε τη δική μας λογική ότι ήδη έχει γίνει ένα σημαντικό κούρεμα και υπάρχουν δεσμεύσεις του Eurogroup για περαιτέρω κούρεμα σε καθαρή τρέχουσα αξία, οι οποίες και το κάνουν βιώσιμο.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι αυτή που έχει να κάνει με την αποδοχή της δανειακής σύμβασης. Έδωσα ένα αντίγραφο του νόμου στον κύριο Τσίπρα για να δει πώς είναι αυτή η δανειακή σύμβαση και ότι αναφέρεται από την αρχή της στο Μνημόνιο. Το αίτημα για παράταση είναι ένα αίτημα που πρέπει να οδηγήσει αυτόματα στη σύγκλιση του Eurogroup και στην επανέναρξη της διαπραγμάτευσης επί της ουσίας."