Κυβέρνηση: Όχι σε τελεσίγραφα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να μην δεχτεί τελεσίγραφα φέρεται η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις έντονες πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους. Κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους είναι εφικτό.

Τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου υπενθυμίζουν σε κάθε βήμα το αποτέλεσμα των εντολών και την εντολή που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κυβερνητικά στελέχη παραπέμουν στις επισημάνσεις του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έθιξε το παράδειγμα της Γερμανίας αμέσως μετά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως αναφέρει "η επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα θα την οδηγούσε σε βαθειά ύφεση. Για να επιτύχει επιπλέον αύξηση του πλεονάσματος αυτού κατά 3%, θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας όχι 3%, αλλά 8% του ΑΕΠ".

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Eurogroup, κύκλοι της κυβέρνησης παραπέμπουν σε σημεία της πρότασης Ντάισελμπλουμ τα οποία δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι θα ενημερώνει όποιον πολιτικό αρχηγό επιθυμεί να ενημερωθεί.