Όλοι στη Νέα Δημοκρατία δειπνούν αλλά δεν καλούν τον Αντώνη Σαμαρά

Τη "θρυαλλίδα" εξελίξεων στη ΝΔ αναμένεται να αποτελέσουν τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις μετά και τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής είναι ραγδαίες.

Στη "γαλάζια" παράταξη βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ειδικά σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, δείπνησαν μαζί Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη στην "Αθηναϊδα" το άλλο μεγάλο "μυστικό δείπνο" πολλών κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου

Καραμανλής και Μεϊμαράκης συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να αλλάξει σελίδα στο κόμμα με προσήλωση στην αρχή της ενότητας της παράταξης.

"Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό" είπε η κυρία Γιαννάκου (Βήμα fm) και έστειλε μήνυμα, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής "είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας είναι πάντοτε ένα ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ".

Εν μέσω των συζητήσεων για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διευκρίνισε στο Βήμα fm ότι δεν θεωρεί εφικτό να αμφισβητηθεί ο κ. Σαμαράς από το κόμμα του. Και προέβλεψε ότι εάν γίνουν εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας "όποιος πολιτικός εκφράζει τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη άνεση, γιατί η βάση της ΝΔ είναι εκεί. Όπως έγινε και το 2009".

Υπέρ του μεσαίου χώρου τάχθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα συνέδριο, όπου θα συζητηθεί η ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.