“Εκβιάζει την Ελλάδα”: Κινητοποίηση κατά Ντράγκι από το κίνημα Blockupy

Το αντικαπιταλιστικό κίνημα Blockupy κάλεσε σε μια διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μαρτίου στη Φρανκφούρτη για να αναστατώσει τα εγκαίνια της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενός θεσμού τον οποίο κατηγορεί κυρίως για "εκβιασμό" έναντι της Ελλάδας.

"Η καπιταλιστική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι κάτι το οποίο εμείς γιορτάζουμε", δήλωσε ο Άαρον Μπρούκμιλερ, ένας από τους εκπροσώπους του Blockupy, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη μπροστά από τον ουρανοξύστη στον οποίο έχει την έδρα της η ΕΚΤ από τα τέλη του 2014.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να εγκαινιάσει επισήμως στις 18 Μαρτίου το κτίριο αυτό, μετακομίζοντας από την γνωστή πια πολυκατοικία στο κέντρο της Φρανκφούρτης, δίπλα στο διάσημο φωτεινό γλυπτό που αναπαριστά το σύμβολο του ευρώ.

Το Blockupy συνασπίζει σε όλη την Ευρώπη ακτιβιστές που αντιτίθενται στις πολιτικές λιτότητας, μέλη συνδικάτων ή οργανώσεις όπως η Attac, το γερμανικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke ή το κίνημα αμφισβήτησης Occupy Frankfurt.

Η απόφαση τηε ΕΚΤ να μην αποδέχεται από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, ερμηνεύθηκε από το Blockupy ως ένα μέσο πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση.

"Νωρίς το πρωί, θα αποκλείσουμε τις προσβάσεις στην ΕΚΤ για να εμποδίσουμε τους προσκεκλημένους και τους υπαλλήλους να μπουν", με σκοπό να διαταραχθούν οι εργασίες, καθώς και η δεξίωση που θα γίνει στο κτίριο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Blockupy.

Ο ίδιος υποστήριξε πως "10.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση".