Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, όλα τελείωσαν

Επιμένει το Βερολίνο στη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να ξεκαθαρίζει από την Κωνσταντινούπολη πως αν η Ελλάδα δεν επιθυμεί το πρόγραμμα, τότε “όλα τελείωσαν”.

Όπως διευκρινίζει το πρακτορείο Bloomberg, η αναφορά του Σόιμπλε ότι "όλα τελείωσαν" αναφέρεται στο ενδεχόμενο να μην επιθυμεί η ελληνική πλευρά να λάβει την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος, διαμηνύοντας πως οι πιστωτές της Ελλάδας "δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για κάτι νέο".

Ο Σόιμπλε υποστήριξε πως τα δημοσιεύματα περί πρότασης της Κομισιόν προς την Ελλάδα για παράταση έξι μηνών και αναδιοργάνωση της τρόικας είναι “λάθος”, και εκτίμησε πως στο αυριανό Eurogroup δε θα συμφωνηθεί ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε από την ελληνική πλευρά “κάτι πιο στέρεο”, ενώ διεμήνυσε πως κανείς δεν ανάγκασε ποτέ την Ελλάδα να ακολουθήσει το πρόγραμμα, προσθέτοντας πως κανείς εκτός της χώρας μας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα ελληνικά προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον χαρακτήρισε “πολιτισμένο άνθρωπο”, και σχολίασε πως δεν τον ενδιαφέρει αν φοράει γραβάτα ή όχι.