Η καταγγελία του πρωθυπουργού για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες απο το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τι οι εταίροι της χώρας πίεζαν για εξάμηνη παράταση του μνημονίου, ενώ οι επικεφαλής του προηγούμενου κυβερνητικού συνασπισμού ζήτησαν δίμηνη παράταση.

"Η απελθούσα κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες", είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Σας το λέω μετά λόγους γνώσεως πια. Ενημερώθηκα στις επαφές μου με τους εταίρους ότι η αρχική επιλογή των εταίρων ήταν η εξάμηνη παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής επιβλήθηκε η παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου".

Στόχος τους, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, ήταν να δημιουργηθεί το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για την νέα κυβέρνηση, καθώς γνώριζαν ότι θα έχαναν τις εκλογές, ώστε να επιβεβαιωθεί το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης".

Να μην μπορέσει να επιβιώσει δηλαδή η νέα κυβέρνηση εκβιαζόμενη από τους δανειστές, ώστε να επιστρέψουν οι πρώην συγκυβερνώντες μετά από μικρό χρονικό διάστημα στο πολιτικό προσκήνιο.