Γλυκοπατάτες ογκρατέν με κρεμμύδια

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες 1/2 εκ
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ.

Στη συνέχεια κόβετε τις γλυκοπατάτες σε φέτες 1/2 εκ. και απλώνετε τις μισές στο πυρέξ. Έπειτα κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στις πατάτες, μετά καλύπτετε με τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνετε.

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, λιώσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα για ένα λεπτό.

Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε συνεχώς. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να έχει πήξει. Προσθέστε στο μείγμα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το λιωμένο τυρί πάνω από τις πατάτες και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στη 2 σκάλα στους 200 βαθμούς. Τέλος αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρετε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr