Τσίπρας: Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Το μήνυμα ότι είναι απαραίτητη μία αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, με στόχο την αποφασιστική στροφή προς την ανάπτυξη, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά το τέλος της σημερινής συνάντησής τους.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο, στη βάση του οποίου διαβουλεύεται με τους εταίρους της, ενώ τόνισε πως έχει καταθέσει μία ρεαλιστική πρόταση, με σκοπό να δοθεί στην Ελλάδα μία απαραίτητη “ανάσα”, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις προτάσεις αυτές έχει βρει “ανοιχτά ώτα”.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ισοτιμία εντός της ΕΕ, σημειώνοντας με νόημα πως “στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είμαστε όλοι συγκάτοικοι”.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σεβαστεί την ψήφο του ελληνικού λαού, η οποία έδειξε πως η λιτότητα δεν μπορεί από μόνη της να αποτελεί λύση, ενώ διεμήνυσε πως η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα ως προς τις μεταρρυθμίσεις και πως θα καλέσει τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας, όπου όπως επεσήμανε υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων ισχύει για όλους, υπογραμμίζοντας ότι όλοι είναι υπεύθυνοι για το κοινό νόμισμα και όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες να παραμείνει σταθερό.