Την Πέμπτη η ορκωμοσία των βουλευτών – Σάββατο οι προγραμματικές

Η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, στις 11 το πρωί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει το Σάββατο της προγραμματικές δηλώσεις τις κυβέρνησής του. 

Ο κύριος Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ουσιαστικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, και να ενημερώσει επί της ουσίας για τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα σταθερότητας και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Όποιες τροποποιήσεις ακολουθήσουν-κάτι που θεωρείται βέβαιο -θα λαμβάνουν υπόψη και τους συμβιβασμούς που θα υπάρξουν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, πιθανόν και τα νέα μέτρα που στην πορεία χρειαστεί να ληφθούν.

Μονομαχία Τσίπρα - Σαμαρά

Τα φώτα αναμένεται να στραφούν στην αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά κατά διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, την πρώτη ουσιαστικά επίσημη σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών μετεκλογικά.

Συνολικότερα εμφανίζει ενδιαφέρον η αντιπολιτευτική γραμμή που θα επιλέξει να ακολουθήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση η ηγεσία της ΝΔ, αλλά και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τι στάση θα κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας-που θεωρείται βέβαιο ότι θα αντιδράσει ακόμα και με αποκαλύψεις.

Οι... πρωτάρηδες

Στα αξιοσημείωτα της αυριανής "πρεμιέρας" είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη νέα Βουλή θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ως επικεφαλής του Ποταμιού.