Φυλακές Δομοκού: Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο του κρατούμενου

Την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου 52χρονου κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού.

Όπως διευκρινίζεται ο "αποθανών ήταν κρατούμενος στις κοινές πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος" και όχι στις τύπου Γ δηλαδή τις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια. Ο 52χρονος εξέτιε ποινή 25ετούς κάθειρξης για μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή.

Ο υπουργός σε ανακοίνωση του "εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον αιφνίδιο θάνατο ενός κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του".

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση "αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Άμεσα θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών".