Η κατάλληλη φωτογραφία «μαρτυρά» την προσωπικότητα του ατόμου
Σύμφωνα με έρευνα σε 66.000 profile φωτογραφίες χρηστών από social media, έχουν προκύψει κάποια συμπεράσματα, τα οποία πολύ πιθανό να αντικατοπτρίζουν μια κατάσταση, η οποία ισχύει και στην πραγματικότητα.
Η ψυχολόγος Francesca Tighinean, λέει ό,τι υπάρχουν χαρακτηριστικά προσωπικότητας, τα οποία μπορούν να γίνουν διακριτά από τις profile φωτογραφίες που κάποιος επιλέγει.
Πρώτα απ'όλα έχουμε τους extroverts, δηλαδή τις προσωπικότητες εκείνες που είναι κοινωνικές, τους αρέσει να βρίσκονται σε χώρους με έντονη κοινωνική συναναστροφή και γενικότερα απολαμβάνουν την παρέα και την καλή διάθεση. Οι συγκεκριμένοι τύποι, πολύ πιθανό να έχουν μια φωτογραφία προφίλ, η οποία θα έχει έντονα χρώματα και επίσης στον λογαριασμό τους γενικότερα, μπορούμε να εντοπίσουμε εικόνες με πολλά άτομα και φίλους τους.
Συνεχίζοντας, και πάντα σύμφωνα με την ψυχολόγο, όσοι επιλέγουν profile pictures με πιο αισθησιακή και sexy αίσθηση, είναι κυρίως άτομα τα οποία έχουν έντονο στην προσωπικότητα τους, το σύμπλεγμα της κατωτερότητας. Κατά βάθος δηλαδή είναι ανασφαλείς, ανταγωνίζονται τους γύρω τους και δεν μπορούν να νιώσουν γεμάτοι και ευτυχισμένοι εύκολα.
Το αίσθημα τους, πως δεν είναι αρκετά καλοί, τους οδηγεί να επιλέγουν φωτογραφίες που τραβούν την προσοχή και να φέρνουν το sexy στοιχείο στην επιφάνεια, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα.
Ένα ακόμη στοιχείο, σύμφωνα με την ψυχολόγο, το οποίο φανερώνει μια ανασφαλής αλλά και αναποφάσιστη προσωπικότητα, η οποία δεν έχει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, είναι όταν ένας χρήστης αλλάζει τακτικά φωτογραφίες profile και όταν δεν μπορεί να αποφασίσει με ευκολία ποια να επιλέξει. Αυτό βέβαια δεν ισχύει απόλυτα, καθώς υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι αλλάζουν τακτικά τις φωτογραφίες προφίλ, επειδή απλώς βαριούνται...
Φωτογραφίες με την σχέση σου
Προσοχή μιλάμε για profile εικόνες και όχι για απλή ανάρτηση. Οι χρήστες που είχαν στην εικόνα προφίλ τους, την σχέση τους, είχαν αγχώδη προσκόλληση και έλλειψη αυτοεξάρτησης ή και ανεξαρτησίας, ενώ επίσης είχαν έντονο τον φόβο της εγκατάλειψης.